Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 12. 2013. 18:37 >> 18:37

PROMOCIJA NA ŽABLJAKU

Mladim fali preduzetničkog znanja

Kancelarija za prevenciju narkomanije u saradnji sa učeničkom kompanijom Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" iz Vršca priredila je promociju preduzetništva kod mladih na Žabljaku.

Učeničke kompanije, organizacije koje se bave preduzetničkim obrazovanjem srednjoškolaca i podsticanjem preduzetničkog duha kod mladih u Crnoj Gori još nijesu zaživjele.

U susjednoj Srbiji taj proces je u poodmakloj fazi i odvija se u okviru organizacije "Dostignuća mladih" koja na svjetskom nivou okuplja, povezuje i podstiče mlade ljude na kreativnost.

Jedna od tih učeničkih kompanija djeluje u Elektrotehničkoj školi Nikola Tesla u Vršcu. Direktor kompanije Stevan Petrov učenik četvrtog razreda, smjer računari posjetio je Žabljak da svojim vršnjacima prenese znanja i iskustva i motiviše ih da se uključe u programe "Dostignuća mladih".

"Učenička kompanija u našoj školi postoji više od godinu dana, bavimo se elektro-proizvodima od reciklaže i na taj način skrećemo pažnju i na mogućnost kreativnog korišćenja otpada i zaštite prirode. U Crnoj Gori nije razvijen projekat učeničkih kompanija pa je bitno da svi mladi čuju za organizaciju "Dostignuća mladih" i što više njih se uključi u projekat", kazao je Petrov.

U okviru organizacije "Dostignuća mladih" u Podgorici se organizuje takmičenje "Poslovni izazov" na kome je Stevan dva puta osvajao drugo mjesto, pa je kaže i cilj ove prezentacije da motiviše srednjoškolce da se prijave na takmičenje na kome je on mnogo naučio.

"Sa prezentacijom rada učeničke kompanije iz Vršca želimo da pokažemo našoj djeci kako se na adekvatan i koristan način može potrošiti slobodno vrijeme i nadam se da je ovo samo početak saradnje naših učenika sa vršnjacima iz Vršca", kazala je rukovodilac Kancelarije za prevenciju narkomanije u lokalnoj upravi Žabljaka, Ljeposava Miljić.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније