Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.P./ Televizija Crne Gore ]

17. 06. 2022. 20:31 >> 01:28
1

AUTOPUT BAR - BOLJARE

Bez priključka do Lijeve Rijeke i Veruše, ponuđeno privremeno rješenje

Mještani Veruše i Lijeve Rijeke dobiće priključak na dionicu auto-puta Bioče - Mateševo prije otvaranja tog dijela auto-puta, saopšteno je iz Glavnog grada. Riječ je ipak o privremenom rješenju, a država bi trebalo od naredne godine da krene u realizaciju trajnog.

Mještani Lijeve rijeke i Veruše okupili su se kako bi još jednom skrenuli pažnju na to što sa trase auto-puta Bioče Mateševo nema priključka do njihovih naselja, pa moraju da putuju čak 15 kilometara duže da bi se uključili ili isključili s te saobraćajnice. Zato su još jednom tražili rješenje, kako bi bezbjedno saobraćali.

Iz Glavnog grada kažu da će mještani u što kraćem roku dobiti privremeno rješenje - izgradnju puta koji će dionicu Bioče-Mateševo povezati s petljom Veruša.

"Mi ćemo prije 13.jula kada se očekuje otvaranje autoputa petlju učiniti funkcionalnom i ta saobraćajna veza će omogućiti mještanima ovog dijela Podgorice da koriste autoput i regionalnu saobraćajnicu", kazao je Časlav Vešović iz gradske uprave.

Milan Ljiljanić iz Monteputa kazao je da to podrazumijeva rekonstrukciju 3 kilometra dužine puta, asfaltiranje puta dužine 1 kilometar i 600 metara  i rekonstrukciju puta u dužini 1 kilometar i 400 metara.

Problem mještana mora biti trajno riješen. U nadležnosti Uprave za saobraćaj je da napravi idejno rješenje i pristupi izradi projekta i tehničke dokumentacije.

Iz lokalne samouprave poručuju da će pratiti stanje na terenu, te da očekuju da se trajno saobraćajno rješenje u što kraćem roku završi. To očekuju i mještani koji će, kako su nam kazali, budno pratiti dešavanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније