Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vanja Rakonjac, TVCG

12. 06. 2022. 08:14 >> 08:12

AKCIJA CEROVA I BEKAMENTA

U toku obnova domova zdravlja na Žabljaku i Boanu

U godinama zapušten Dom zdravlja na Žabljaku sve rjeđe dolaze stanovnici tog grada i njegovih sela, ali i turisti. Po ljekarsku pomoć ljudi idu u Pljevlja. Praksa koja dugo traje ne ide na ruku turističkom centru u kojem bi sve ambulante i toaleti trebalo da budu po mjeri Žabljačana i njihovih gostiju. I naravno, medicinskog osoblja. Umjesto njih došli su majstori. Kompanije "Cerovo" i "Bekament" stale su iza keramičara i zidara i projekta "Za ljepše zdravstvene ustanove".

"U toku je renoviranje mokrih čvorova, molerski radovi i mnoštvo drugih radova koji su do sada bili na čekanju i koji su stvarno bili prijeko potrebni stanovništvu i zaposlenima u ovoj ustanovi", kaže psihološkinja u Domu zdravlja Pljevlja Dragana Šljukić.

Vladan Čejović, direktor prodaje za CG kompanije "Bekament" ističe da izvođači prate dinamiku, da sve ide po planovima.

"Tako da se nadam da će sve biti završeno za desetak dana. I naravno da me ispunjava i da mi ispred kompanije Bekament i Cerovo želimo da priuštimo mnogo bolje uslove kako za rad tako i za liječenje pacijenata", kaže Čejović.

Oko 30. kilometara od Žabljaka nimalo lijepa slika seoske ambulante u kojoj su svojevremeno bili stacionar i porodilište. Mještani Boana dugo su čekali na rekonstrukciju ruiniranih prostorija. Cerovo i Bekament partnerski su i u šestom, završnom i jednom od najzahtjevnijih poslova na projektu, intervenisali kako bi osposobili i uredili sanitarne prostorije. No, to neće biti jedini posao.

Vesna Bulatović, direktorica Doma zdravlja Nikšić kaže da je ova zgrada bila u jako lošem stanju. Toaleti su bili neupotrebljivi, voda nije postojala.

"Krov je, kao što možete da primijetite devastiran. U suštini, čitava zgrada je bila devastirana", kaže ona.

Sandra Strugar iz kompanije "Cerovo", ističe da su tokom obilaska naišli na mnogo veći problem – krov koji prokišnjava na više mjesta.

"U dogovoru sa našim poslovnim partnerima iz Bekamenta odlučili smo da odradimo i sanaciju krova. Mislim da ništa ne bi imalo svrhu da bilo kakvi radovi se obavljaju unutar objekta ako se taj dio ne sanira", naglašava Strugar.

Adaptacijom će sanitarnim prostorijama biti vraćena nekadašnja funkcionalnost. Uslijediće i krečenje i uređenje seoske ambulante. Dok radovi na Žabljaku odmiču, u Boanu nakon završenih pripremnih radova tek slijedi obiman posao. Rekonstrukcija bi se možda i dalje odlagala da inicijativu nijesu preuzeli Cerovo i Bekament koji u potpunosti finansiraju projekat "Za ljepše zdravstvene ustanove".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније