Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

06. 06. 2022. 16:55 >> 16:53

ĐUROVIĆ - ZELIOLI

Dijalogom nastaviti rješavanje političkih pitanja

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Luku Zeliolija, istakavši da je doprinio jačem povezivanju dvije zemlje na svim poljima. Zelioli je naglasio da je dijalog način rješavanja političkih pitanja ključnih za dalju evropsku perspektivu naše zemlje.

Kako navode u saopštenju, predsjednica Skupštine je posebno akcentovala intenzivnu parlamentarnu komunikaciju, kostatujući da frekventan dijalog na najvišem nivou doprinosi unapređenju evropskog puta naše zemlje.

Ona je podsjetila da je Crna Gora pokazala demokratsku zrelost i da funkcionisanje demokratije u praksi predstavlja dobru preporuku za članstvo u EU. Izrazila je očekivanje da će pored pouzdanog i kredibilnog partnerstva u okviru NATO-a, dvije zemlje uskoro imati priliku za dinamičniju kooperativnost u EU. S tim u vezi, ona se osvrnula na aktuelni politički momenat u Evropi i ukazala na važnost očuvanja politike proširenja visoko na agendi EU.

U kontekstu nedavnog susreta sa ambasadorom Zeliolijem, predsjednica je ponovila ocjenu da će nova parlamentarna većina predano raditi na reformama i izrazila očekivanje da podrška Italije u procesu pristupanja neće izostati ni u narednom periodu.

Na današnjem sastanku, ambasador Zelioli je izrazio očekivanje da će parlamentarna većina prepoznati važnost aktuelnog trenutka i da će političkim dijalogom nastaviti da rješava politička pitanja ključna za dalju evropsku perspektivu naše zemlje.

Zelioli je istakao da Crna Gora ima napredni položaj u kontekstu politike proširenja i potvrdio da će Italija nastaviti da podržava evrospku perspektivu Crne Gore.

On je kazao da je za Italiju od naročite važnosti da susjedna Crna Gora ojača stabilnost u ekonomskom i političkom pogledu. Zajednički je ocijenjeno da dvije prijateljske zemlje imaju brojne potencijale za dalje unapređenje bilateralne saradnje, apostrofirajući strategijsko unapređenje ekonomske i privredne perspektive.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније