Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

06. 06. 2022. 16:15 >> 16:13

DUKAJ - GANDEL

Slovačka spremna da pomogne reformu javne uprave

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom. On je istakao da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, te da postoji prostor za produbljivanje saradnje u mnogim oblastima reforme javne uprave.

"Ministarstvo javne uprave ima važnu misiju na evropskom putu Crne Gore i u punom kapacitetu je posvećeno unapređenju i optimizaciji procesa unutar same uprave. Posvećeni smo stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i lokalnom nivou, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad", kazao je Dukaj.

Gandel je, kako navode u saopštenju Ministarstva, istakao da Slovačka Republika snažno i u kontinuitetu podržava evropsku integraciju Crne Gore, kao i politiku proširenja EU i spremni su da na svim nivoima pruže političku i ekspertsku podršku u procesu integracije Crne Gore u EU.

"Unapređenje efikasnosti i efektivnosti javne uprave u Crnoj Gori predstavlja preduslov za sve ostale reforme i imaćete punu podršku Slovačke u modernizacije javne administracije", kazao je ambasador.

Obostrano je izraženo očekivanje da će se saradnja Crne Gore i Slovačke nastaviti i u narednom periodu, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata, razmjeni iskustva i dobrih praksi u dijelu reforme javne uprave, praćenja i evaluacije sprovođenja Strategije reforme javne uprave, boljeg strateško planiranja i odlučivanja u oblasti javne uprave.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније