Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 12. 2013. 11:41 >> 11:42

UDRUŽENJE RODITELJI

Slatki sajam ispunio cilj

Slatki sajam, koji su udruženje Roditelji i tržni centar Delta City organizovali juče, bio je veoma usješan, s obzirom da je prikupljeno 931,15 eura i veliki broj igračaka za opremanje biblioteke igračaka, Igračkoteke.

„Može se reći da je rezultat Slatkog sajma upravo ispunjavanje njegovog cija, opisanog u sloganu manifestacije Slatkiš po slatkiš… Igračkoteka!, zbog čega je udruženje Roditelji posebno ponosno, kao i zbog podrške građana, kompanija, ustanova i institucija koje su se uključile većna samom početku inicijative za otvaranje igračaka“, saopštili su iz Udruženja.

„Sajmom smo ozvaničili početak inicijative, a poslije ovako uspješne akcije možemo slobodno da kažemo i da smo sigurni da će svaki njen sljedeći korak dati velike rezultate. Cilj nam je da već početkom godine omogućimo otvaranje Igračkoteke u Podgorici koja će biti mjesto besplatnih servisa za roditelje i djecu“, kazala je koordinatorka projekta, Ana Vujnović.

U toku sajma, čiji je program bio veoma raznovrsan, realizovana je i prva donacija u igračkama od strane kompanija, a na ovaj način udruženju je pomogla kompanija Vezuv koja je donirala 50 setova jedistvenih društvenih igara.

Igračke su, osim te kompanije i građana, donirali i privatni vrtići Frog, Pinokio Artić, Čarli Čaplin i Mali Princ.

Biblioteku iračaka će krasiti i  igračake od različitih materijala koje su djeca pravila kod kuće i donijela ih da budu izložene u  u toku sajma.

Građani su u toku sajma, koji je trajao od 11 do 20 sati, za slatkiše  izdvajali iznos novca po svom izboru, a osim kolača i slatkiša koje su napravili članovi udruženja Roditelji, u ponudi su se našli i proizvodi koje su obezbjedili kompanija Klikovac d.o.o, Ivnika, NLB Banka, Ministarstvo unutrašnjih poslova,  Montecco, novinari Jutarnjeg programa Radio televizije Crne Gore, Pekara Sicilia, slatke radionice Torte Mina, Anin Medeni kutak, Torte Lejla, Ratka torte, Unine torte, Praline Ruža Raš, portala Kuvajza.me i Crnagoracoop.

Organizaciju sajma su podržali Animacija Montenegro, Mahna Mahna d.o.o. Pinjate Bar, Srećne Pinjate, Donator d.o.o, Mil-pop d.o.o., dnevnik Pobjeda i Radio Antena M.

Udruženju su pomagali volonteri Volonterskog kluba Gimnazije “Slobodan Škerović”, kao i u većini prethodnih akcija.

Partner udruženja roditelji u organizaciji Sajma je bio šoping centar Delta City, a medijski partner je Radio televizija Crne Gore.

Biblioteka igračaka je zamišljena kao mjesto gdje će se igračke iznajmljivati na korišćenje djeci bez ikakve nadoknade, slično iznajmljivanju knjiga iz Biblioteke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније