Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 12. 2013. 08:16   >>  08:16

IZA REŠETAKA

Na ludi kamen stalo 11 osuđenika

U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) od početka ove godine oženilo se 11 osuđenika.

Broj muškaraca koji su se u zatvoru oženili ove godine je, kako pišu Vijesti, veći u odnosu na 2012. kada se iza rešetaka vjenčalo devet osuđenika. Za to vrijeme, nijedna osuđenica nije stupila u brak tokom izdržavanja kazne.

"U periodu od 1. januara do 12. decembra 2013. godine, u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija sklopljeno je 11 brakova. Sva lica koja su sklopila brak muškog su pola i to osuđena lica. Nijedno od pritvorenih lica u navedenom periodu nije sklopilo brak u Zavodu. U 2012. godini, u Zavodu je sklopljeno devet brakova, od kog broja su osam osuđenih i jedno pritvoreno lice muškog pola", saopšteno je iza ZIKS-a.

Sklapanje braka, dok su na izdržavanju kazne, mogu tražiti svi osuđenici, kojima je to pravo garantovano Ustavom. Osuđenici koji su u bračnoj zajednici, imaju pravo na jednu bračnu posjetu tokom mjeseca, u trajanju od četiri sata, bez obzira na to u kojoj se kvalifikacionoj grupi nalaze.

Prema nezvaničnim podacima iz ZIKS-a, bračnu posjetu mjesečno koristi oko 100 osuđenika, a zbog nedovoljnog broja prostorija u kojima se realizuju bračne posjete, prednost imaju oni koji su osuđeni na duže kazne. 

Bračne posjete se obavljaju u posebnoj, za te svrhe namijenjenoj prostoriji, radnim danima u vremenu od osam do 16 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније