Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 12. 2013. 19:27   >>  19:26

ŽABLJAK

Stipendije za 30 studenata

Opština Žabljak dodijelija je 30 stipendija najboljim studentima iz tog grada.

Od 31 pristiglog studentskog zahtjeva Opštinska komisija je odabrala 30 kandidata koji su ispunili uslove konkursa i tako stekli pravo na podršku iz opštinskog budžeta. Po tom osnovu Opština Žabljak će izdvojiti blizu 17.000 eura za stipendiranje najboljih studenata, približno koliko i prošle godine.

"Mada su  prošle godine pravo na opštinsku stipendiju ostvarila 34 visokoškolca ove godine imamo više postdiplomaca koji primaju puni iznos najniže cijene rada radnika lokalne uprave", kazala je savjetnica za obrazovanje Ljeposava Miljić.

Studenti prve i druge godine primaće 80 odsto, a studenti treće i četvrte godine 90 odsto, najniže cijene rada.

"Kandidat koji nije ostvario pravo na opštinsku stipendiju ima pravo žalbe predjedniku Opštine u roku od 8 dana", kazala je Miljić.

Stipendiranjem najboljih studenata Opština Žabljak nastoji da podstakne mlade obrazovane ljude da nakon završenih studija svoje znanje ulože u razvoj Žabljaka, inače Opštinu suočenu sa stalnim odlivom stanovništva.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније