Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 12. 2013. 12:52 >> 12:53

BOGDANOVIĆ I NESTERENKO

Rusko kulturno predstavništvo na Cetinju?

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i ruski ambasador Andrej Nesterenko razmatrali su i mogućnosti otvaranja ruskog kulturnog predstavništva na Cetinju, po ugledu na već uspostavljeni Francuski ugao "Frederik Rosif" i Američku čitaonicu.

Tokom susreta na Cetinju, Bogdanović i  Nesterenko razgovarali su o niz tema, među kojima i o odnosima dvije države, privredi i investicijama, ali i jačanju odnosa Prijestonice Cetinje sa ambasadom Ruske Federacije i subjektima iz te države.

Bogdanović je posebno govorio o investicijama, naglašavajući da je Prijestonica Cetinje u proteklom periodu kreirala izuzetno povoljne podsticaje za ulagače, što je već dalo rezultata.

Bogdanović je istakao, kako su među dosadašnjim korisnicima stimulativnih mjera i subjekti iz Ukrajine i Češke Republike, dodajući da je gradska uprava otvorena za komunikaciju sa ruskim privrednicima zainteresovanim za ulaganje u Crnoj Gori.

Ambasador Nesterenko naglasio je kako u ruskom privrednom sektoru postoji interesovanje za investiranje u našoj državi, dodajući da su upravo olakšice i stimulansi, poput onih koje je ponudila Prijestonica Cetinje, jedan od ključnih mehanizama u cilju privlačenja investicija.

Nesterenka je posebno interesovo projekat izmještanja ikone Bogorodice Filermose, navodeći da su turisti iz Ruske Federacije izuzetno zainteresovani za vjerske sadržaje i duhovno nasljeđe. U tom pogledu, kako je dodao ambasador Nesterenko, ruski turisti izuzetno su zainteresovani za područje Prijestonice Cetinje.

"Ambasador Nesterenko naglasio je kako u ruskom privrednom sektoru postoji interesovanje za investiranje u našoj državi, dodajući da su upravo olakšice i stimulansi, poput onih koje je ponudila Prijestonica Cetinje, jedan od ključnih mehanizama u cilju privlačenja investicija", saopšteno je iz Bogdanovićevog kabineta.

Ambasador Ruske Federacije predložio je da Cetinje naredne godine bude domaćin velike izložbe u čast dinastija Romanov i Petrović i njihovih istorijskih veza, što je naišlo na podršku gradonačelnika Bogdanovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније