Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 12. 2013. 19:26 >> 19:27

RADNO ZAKONODAVSTVO

Bošković: Uvažićemo prijedloge APK

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković izrazio je spremnost da uvaži prijedloge predstavnika Američke privredne komore vezane za radno zakonodavstvo i pozvao ih na saradnju na unaprjeđenju radnog zakonodavstva Crne Gore.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, istakao da nije osnovni problem Zakona o radu odredba člana 25 koja reguliše trajanje rada na određeno na 24 mjeseca, već odredbe zakona koje se odnose na otpuštanje radnika i korišćenja prava na bolovanje.

Predstavnici Američke privredne komore u Crnoj Gori predstavili su Boškoviću stavove svojih članica po pitanju Zakona o radu, Opšteg kolektivnog ugovora, ali i sveukupnog radnog ambijenta u Crnoj Gori.

Cilj sastanka je, kako se navodi, bio da se Ministarstvu predstavi alternativa trenutnoj radnoj regulativi i daju prijedlozi za njeno unaprjeđenje, a time doprinese stvaranju bolje radne atmosfere u Crnoj Gori.

Na sastanku je predstavljen i pozicioni dokument koji je proizvod rada Komiteta za radne odnose Američke privredne komore.

„Ovaj dokument je rezultat praktičnih iskustava članica Komiteta, koje se u svakodnevnom radu suočavaju sa izazovima koje pred njih stavlja radno zakonodavstvo. Pitanja koja su u ovom dokumentu obrađena su ujedno i ključna pitanja u radnom odnosu, a tiču se postupka povrede radne obaveze, zastarjelosti novčanih potraživanja, zarada zaposlenih, kao i otkaznog roka“, rekao je izvršni direktor Američke privredne komore gdin Edin Seferović.

On je kazao i da je reforma radne regulative jedan od preduslova za unaprjeđenje poslovnog ambijenta i privlačenje novih stranih investicija u Crnu Goru, ali i za zadržavanje postojećih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније