Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 12. 2013. 17:50 >> 17:57

PODRŠKA POLJOPRIVREDNICIMA

Ivanović razgovarao sa korisnicima MIDAS-a

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović razgovarao je sa poljoprivrednim proizvođačima, uspješnim korisnicima MIDAS projekta, kojima je bespovratna podrška u iznosu od 50 odsto uložene investicije omogućila da počnu biznis u poljoprivredi, unaprijede postojeću proizvodnju i podignu nivo konkurentnosti.

Mjere podrške poljoprivrednicima, predviđene Agrobudžetom za narednu godinu, bile su glavna tema diskusije tokom radnog ručka koji je sa poljoprivrednim proizvođačima iz više crnogorskih opština organizovalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, nakon jučerašnje konferencije za novinare.

Ministarstvo je i snimilo film o uspješni poljoprivrednicima, kako bi javnost upoznali sa njihovim dostignućima, pomognutim kroz MIDAS projekat. Riječ je o proizvođačima mlijeka, sira, vina i rakije, povrća, voća, pastrmke, školjki, šampinjona i drugih proizvoda koji se na domaćem tržištu bore sa konkurencijom proizvoda iste vrste iz uvoza.

Dio iskustva u korišćenju MIDAS-a, poljoprivrednici su podijelili i sa medijima na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Ivanović je sa poljoprivrednicima razgovarao i o mogućnostima daljeg unaprijeđenja podrške kroz Agrobudžet za 2015. Bilo je riječi i o uvezivanju direktne podrške sa mjerama ruralnog razvoja, posebno u dijelu vodosnabdijevanja seoskih područja, problemu navodnjavanja i drugim.

Ministar je ponovio poziv poljoprivrednicima da svoje prijedloge za agrobudžet za 2015. dostave Ministarstvu do 30. juna naredne godine, kako bi se budžet za podršku poljoprivrednim proizvođačima, po prvi put, usvojio krajem tekuće za narednu godinu.

"Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastaviće da argumentovano, u direktnom kontaktu sa crnogorskim poljoprivrednicima iz raznih sektora, kao i predstavnicima lokalnih samouprava, radi na stvaranju uslova potrebnih da bi poljoprivrednici povećavali konkurentnost, dostizali standarde i bili spremniji za tržište Evropske unije", saopšteno je iz Ministarstva.

 

 

 

 

 

    

   

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније