Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 02. 2022. 10:43 >> 10:44

ISTORUJSKI REVIZIONIZAM

CDT o Mauzoleju na Lovćenu

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) predstavio je novi dokumentarni serijal, „Istorijski revizionizam“. U prvoj epozodi, posvećenoj Mauzoleju na Lovćenu, otkrivaju mitove i istine o jednom od najpoznatijih crnogorskih zdanja.

Kako su saopštili, u prvoj epizodi saznaćemo šta je o svom djelu govorio njegov stvaralac Ivan Meštrović.

“Ko se protivio ideji da popravku stare ili izgradnju nove kapele projektuje „Hrvat i katolik“. Ko se i zbog čega protivio da se u Mauzolej ugrade karijatide, odnosno ženske figure, zatim ko je bio u odboru za gradnju Mauzoleja, šta su o Mauzoleju govorili Blažo Jovanović i Vladimir Dedijer i ko je vodio kampanju protiv gradnje ovog monumenta”, kazali su iz CDT-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније