Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 12. 2013. 13:36 >> 13:36

POZVAO STOJANOVIĆA

Knežević: Procesuirajte osumnjičene

Funkcioner DF-a Milan Knežević kazao je da od direktora Uprave policije Slavka Stojanovića očekuje da odmah procesuira osumnjičene u ministarstvima, kako bi otklonio svaku sumnju da upravo policija nije pokrovitelj ovakvih specijalnih veza.

"Izjava direktora policije Slavka Stojanovića da prema njegovim operativnim saznanjima nijedan crnogorski ministar nije povezan sa kriminalnim miljeom, ali da pojedine niže strukture u ministarstvima jesu, predstavlja najbolji dokaz o integrisanosti institucija i organizovanog kriminala. Ova tvrdnja posebno dobija na težini ako se zna da je saopštio direktor policije. Zbog toga očekujem da Stojanović odmah procesuira osumnjičene u ministarstvima, kako bi otklonio svaku sumnju da upravo policija nije pokrovitelj ovakvih specijalnih veza", kazao je Knežević.

On je rekao da ostaje nejasno "šta je policija i dosad čekala, imajući u vidu činjenicu da je njen prvi čovjek sve vrijeme raspolagao saznanjima da su pojedinci u ministarstvima povezani sa kriminalnim miljeom".

"Ili možda treba da nas utješi to što još nijedan ministar nije doveden u vezu sa organizovanim kriminalom, i da zbog toga treba tolerisati niže činovnike, kojima povezanost sa kriminalcima dođe kao paušal na platu koju obezbjeđuju poreski obveznici. Ukoliko Stojanović ne procesuira osumnjičene na osnovu operativnih saznanja koje ima, onda će svakom u Crnoj Gori biti jasno da država i njene institucije nemaju ni snage, ni volje za obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom", ocijenio je Knežević.

Kazao je i da očekuje da će nadležni skupštinski odbor reagovati i organizovati saslušanje direktora policije, kako bi, između ostalog, utvrdio da li je dosadašnji izostanak reakcije policije posljedica djelovanja pojedinih ministara koji štite osumnjičene, da trag ne bi doveo do njih.

"Ako Stojanović misli da je sasvim dovoljno učinio u borbi protiv organizovanog kriminala, jer je podijelio sa javnošću operativna saznanja, onda je bolje da odmah podnese ostavku, jer je zbog dosadašnjih afera to odavno trebalo da učini", poručio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније