Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

28. 01. 2022. 22:17   >>  22:25 12

TEMELJNI UGOVOR

Porfirije: Potpis kad se normalizuju političke prilike

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije kazao je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori.

"Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore: potpredsednikom Vlade g. Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta dr Vesnom Bratić, predsednikom Socijalističke narodne partije g. Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta g. Nebojšom Medojevićem, g. Andrijom Mandićem i g. Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede mr Aleksandrom Stijovićem i donedavnim ministrom pravde dr Vladimirom Leposavićem", saopšteno je iz SPC.

Navodi se da je Porfirije sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori.

"Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore", piše u saopštenju.

Dodaje se da su se sagovornici sagovornici Porfirija posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i Crne Gore.

"Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori", naveli su iz SPC.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније