Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

27. 01. 2022. 18:20   >>  18:20

PROTESTNI MARŠ

Vlada, sadašnja ili buduća, da poništi odluku o poligonu na Sinjajevini

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu organizovala je danas protestni marš do lokacije Margita kod Savinih voda, u znak protesta i nezadovoljstva što Vlada Crne Gore uprkos datom obećanju još nije poništila odluku o vojnom poligonu na našoj planini.

Kako ističu organizatori, šalju jasnu poruku da ne postoji prepreka koja će ih zaustaviti i omesti u njihovoj čvrstoj namjeri da sačuvaju i odbrane Sinjajevinu.

"Zima, ljeto, nas niko neće zaustaviti, niti ćemo dozvoliti da nam iko uništava ono što nam je priroda dala, a preci ostavili.

"Na Margiti smo 2020. protestovali 51 dan i odbranili planinu od prvog pokušaja bombardovanja naših pašnjaka. Naši protesti i aktivnosti su se nastavile i izlazak na Margiti u januaru je sada već tradicionalna aktivnost. Ovaj januarski marš je poruka da naša planina nikada nije sama, ni u jednom godišnjem dobu, mjesecu, danu ni satu! Naša Sinjajevina je nas podigla i odhranila, a taj dug mi moramo vratiti tako što ćemo je i životom braniti od bombi i bilo kojeg drugog uništavanja. Samo zdrava i sačuvana Sinjajevina, koja hrani Crnu Goru, napaja nas vodom i čistim vazduhom, je garant bezbjednosti svih nas", poručuje iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

Ističu da apeluju i danas i svakog dana da Vlada, trenutna ili buduća, poništi odluku o vojnom poligonu u što kraćem roku kako ne bi radikalizvali borbu za Sinjajevinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније