Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Anđela Ralević [ TVCG ]

25. 01. 2022. 20:15   >>  22:18 1

PROTEST RIBARA U BD

"Luku vratiti građanima, jahte zamijeniti barkama"

U Budvi su danas protestovali ribari. Okupilo se njih nekoliko, a tvrde da luku Budva treba vratiti građanima te i da jahte treba zamijeniti barkama. Nezadovoljni su zbog, kako poručuju, problema i loših uslova u kojima rade godinama.

Ribari iz Budve iskazali su nezadovoljstvo zbog situacije sa lukom u tom gradu. Sa protesta poručili da je luka data zakupcima koji nijesu ispoštovali ugovor.

Uslovi u gradskoj luci prije pola vijeka bili su bolji, poručuju. Zbog jahti koje se tu nalaze onemogućeni su da funkcionišu.Ako bi se luka vratila gradu, kažu, onda bi na prvom mjestu bili građani, a ne kapital.

Po ugovoru, tvrde ribari, imaju pravo na vez. Kažu i da bi trebalo smanjiti zakup za korona godinu u kojioj nije bilo posla i zarade, naročito za turističke brodiće.

Protest je organizovala i unaprijed prijavila nevladina organizacija Profesionalnih ribara Budve, Crna Gora NVO "Sveti Nikola". Prisustvo na protestu sveli su naminimum zbog epidemiološke i političke situacije u zemlji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније