Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

25. 01. 2022. 14:08 >> 14:11
28

DEMANTOVALI GLASINE

MCP: Ne dajemo podršku manjinskoj vladi

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da nije dala podršku, niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama, te da su netačne glasine da SPC daje podršku formiranju manjinske Vlade Crne Gore.

"Za Mitropoliju je dragocjena i važna izborna pobjeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vjere", piše u saopštenju MCP.

Poručuju da niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi, kako navode, na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim.

"Podsjećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније