Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

24. 01. 2022. 11:40   >>  11:42 15

KOD HRAMA

MCP dobila saglasnost da gradi Crkveni dom

Mitropolija crnogorsko-primorska dobila je saglasnost za izgradnju Crkvenog doma na dijelu urbanističke parcele u zahvatu DUP-a "Poslovni centar Kruševac - zona B" u Podgorici.

To se navodi u rješenju Glavnog državnog arhitekte, koje je Mitropoliji crnogorsko-primorskoj dostavilo Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a koje je objavljeno na sajtu Vlade Crne Gore.

Riječ je o objektu spratnosti 2Po+P+Mz+2+Pk, čija je bruto razvijena građevinska podrška podzemnih i nadzemnih etaža nepunih 5.000 kvadratnih metara.

Većinu sadržaja kompleksa čine, u okviru mješovite namjene, objekti kolektivnog stanovanja sa poslovnim sadržajima, koji su locirani u dva bloka - istočni i zapadni.

"Poslovni sadržaji su smješteni u prizemlju i mezaninu, a ostale etaže su namijenjene stanovanju, osim kod ugaonih objekata, koji su poslovno-stambene namjene", piše u rješenju.

Mirujući saobraćaj riješen je u dva podzemna nivoa sa 37 parking mjesta.

Pješački prilaz ostvaren je preko trga koji je ograničen Bulevarom Džordža Vašingtona i Moskovskom ulicom, a u čijem se središtu nalazi Saborni hram Hristovog Vaskrsenja.

Saobraćajni priključak, kako je objavljeno u dokumentu, planiran je preko blokovske garaže koja je izgrađena u dva nivoa, a kojoj se pristupa rampom sa Bulevara Džordža Vašingtona.

U rješenju se navodi da Glavni državni arhitekta konstatuje da je predloženo idejno arhitektonsko rješenje izgradnje Crkvenog doma Mitropolije izrađeno u skladu sa smjernicama, te da je u skladu sa osnovnim urbanističkim parametrima.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније