Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

23. 01. 2022. 14:08   >>  14:11 11

ABAZOVIĆEV KABINET ZA PORTAL

Radimo na rješavanju ubistva Duška Jovanovića i drugih napada na novinare

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović, kao predsjednik Biroa za operativnu koordinaciju, u dužem vremenskom intervalu preduzima aktivnosti koje imaju za cilj konačno rješavanje ubistva glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića, saopštili su za Portal RTCG iz kabineta potpredsjednika Vlade. Oni su rekli da se sprovode aktivnosti na rješavanju ostalih slučajeva napada na novinare.

"Kabinet potpredsjednika Vlade preduzima aktivnosti na rješavanju ubistva Duška Jovanovića, ali i ostalih slučajeva napada na novinare, kao što su napad na redakciju 'Vijesti' i ostale novinare i istraživače. Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović, kao predsjednik Biroa za operativnu koordinaciju, u dužem vremenskom intervalu preduzima aktivnosti koje imaju za cilj konačno rješavanje ubistva glavnog i odgovornog urednika lista 'Dan' Duška Jovanovića", kazali su iz Abazovićevog kabineta. 

Kako tvrde, vrijedno je napomenuti da kabinet potpredsjednika Vlade ima odličnu saradnju sa Komisijom za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

"Sloboda medija predstavlja jasan pokazatelj demokratskog iskoraka jednog društva. Mediji u današnjoj Crnoj Gori su sveprisutan faktor društvene zbilje koji obavještavaju javnost o svim dešavanjima, edukuju i ukazuju na probleme i društveno-političke anomalije, te kroz to i u značajnoj mjeri kreiraju mišljenje građana, pa je otuda i njihova uloga veoma važna i odgovorna. U to ime, čestitamo im Dan novinara Crne Gore", poručili su iz Abazovićevog kabineta.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније