Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

21. 01. 2022. 21:30   >>  21:31

RADULOVIĆ - ŠOLET

Crna Gora ima čvrstu poziciju u NATO

Mir u Evropi nema cijenu, a solidarnost i jedinstvo su suštinski. U tom kontekstu, za Crnu Goru NATO predstavlja alijansu zajedništva, a to znači da stojimo jedni uz druge u svim krizama koje se dešavaju na kontinentu, rekao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u razgovoru sa Derekom Šoletom, savjetnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinkena, povodom najnovijih dešavanja vezanih za razvoj bezbjednosne situacije u Ukrajini.

Šolet je, kako ističu u saopštenju, prenio pozdrave državnog sekretara SAD Entonija Blinkena crnogorskom šefu diplomatije, istakavši važnost saradnje, otvorene komunikacije i jedinstva među saveznicima, kao i namjeru da se učini sve u pravcu nastavka dijaloga o ovoj važnoj temi. U tom kontekstu on je naglasio da je američka administracija svjesna čvrste pozicije Crne Gore u NATO-u.

"Uz ponovljenu poruku da je za nas mir suštinski princip, ministar Radulović je naglasio da naša država stoji uz saveznika u globalnim naporima zaštite demokratije i ljudskih prava. Takva pozicija, kako je kazao, najbolji je dokaz da euroatlantski put, na kome smo uvijek imali podršku SAD, za nas nema alternativu", naglašava se u saopštenju.

Govoreći o savezništvu naših zemalja, on je istakao da ono nije vrijednost samo našeg doba, već da su SAD kroz istoriju bile istinski prijatelj koji je uvijek bio uz Crnu Goru. Ovaj najvrjedniji legat, kazao je, obavezuje nas da njegujemo takav odnos i u budućnosti, te izrazio nadu da će se odlična saradnja u predstojećem periodu dodatno unaprijediti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније