Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

RTCG Portal [ I. P. ]

21. 01. 2022. 07:35   >>  07:41 2

PAVLOVIĆ ZA TVCG

Taksisti u problemima, voze po cijenama iz 2019.

Taksisti su u velikim problemima, jer naše poslovanje direktno zavisi od cijena nafte, a sada radimo po cijenama iz 2019. godine, od kada je gorivo poskupilo skoro 30 odsto, rekao je predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da nijesu u situaciji da poskupljuju cijene zbog građana kojima je standard pao, jer strahuju da bi izgubili i onaj broj stranaka koji sada imaju.

Pavlović podsjeća da je od 2021. godine čak 16 puta poskupilo gorivo, a da su u dva navrata bila pojeftinjenja koja su bila minimalna.

"Vlada ne može da utiče na cijene goriva, jer je to berzanska roba, ali može da umanji akcize", rekao je Pavlović, podsjećaju kako su tražili da ograničenje cijene eurosupera 95 i dizela na 1,10 eura.

Problemi su u taksi prevozu veliki, kaže Pavlović, navodeći da je njihova djelatnost kompleksna do te mjere da mnoga ministarstva imaju nadležnost nad njima, a niko im ne rješava probleme.

"U posljednje vrijeme imamo ogromna otkazivanja licenci, napuštanje ovog posla. U privrednim društvima oni više ne mogu da plaćaju radnike, otpuštaju ih", kazao je Pavlović, najavljujući nove protestne vožnje u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније