Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

19. 01. 2022. 18:41 >> 18:43
5

INSTITUT ZA LJEKOVE

Novi menadžment zatekao poražavajuće stanje

Iz Instituta za ljekove i medicinska sredstva kazali su da je novi menadžment zatekao poražavajuće stanje, o čemu mogu posvjedočiti, kako su naveli, partneri iz farmaceutske industrije. Kako su rekli u saopštenju dostavljenom Portalu RTCG, poslovanje instituta je godinama ugrožavano neadekvatnim rukovođenjem i organizacijom poslovanja, ucjenjivačkom politikom i davanjem prednosti pojedinim ,,podobnim“ klijentima.

"Sve ove činjenice provjerljive su u informacionom sistemu Instituta, a u koje je izvršila uvid i Upravna inspekcija i preduzela mjere u skladu sa zakonom. Kako brojke govore više od riječi, navodimo samo neke od zatečenih neriješenih zahtjeva. To su oko 500 zahtjeva za izdavanje dozvole za lijek (registracija), oko 1.500 zahtjeva za obnovu isteklih registracija lijeka i preko 10.000 zahtjeva za izmjene izdatih dozvola", naglasili su Iz Instituta za ljekove i medicinska sredstva. 

Kako tvrde, podaci jasno i nedvosmisleno pokazuju da Institut od svog osnivanja uopšte nije rešavao predmete koji se tiču obnove izdatih dozvola za lijek (koje se po zakonu obnavljaju na svakih pet godina), niti izvršio registraciju ijednog veterinarskog lijeka.

"U oblasti medicinskih sredstava nije donijet nijedan podzakonski akt. Ističemo da je u pitanju period od više od deset godina", piše u saopštenju. 

Oni su optužili ranije rukovodstvo da zarad ličnih interesa i prikrivanja ovih, kao i drugih brojnih neupitnih nepravilnosti u radu plasiraju neistine i poluinformacije. 

"Ugrožavanje javnog zdravlja i širenje bespotrebne panike (a da ne pominjemo negativan uticaj na zainteresovanost građana za vakcinaciju!) govori dovoljno o njihovom moralu, savjesti i patriotizmu, kao što govore i njihova upitna višemjesečna odsustva i bolovanja. Ističemo da je ispunjenost uslova vršioca dužnosti direktora Instituta utvrdila Inspekcija rada u propisanom postupku u kome su priloženi svi potrebni dokumenti i dokazi o obavljanju stručnih i rukovodećih poslova na najvišem nivou karijernog savjetnika ministra zdravlja. Zapitajmo se zašto se poslije pet mjeseci pokreće ova tema i crtaju mete na čelo najvišeg rukovodstva Instituta", naveli su iz Instituta za ljekove i medicinska sredstva. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније