Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 12. 2013. 13:30 >> 13:41

KONFERENCIJA

U Baru o samoregulaciji medija

Konferencija o samoregulaciji medija pod nazivom "Samoregulacija medija od teorije do prakse" održaće se u Baru 14-15. decembra 2013.godine.

Samoregulatorni savjet za lokalnu štampu Crne Gore organizuje konferenciju pod nazivom „Samoregulacija medija, od teorije do prakse“ s ciljem podizanja svijesti lokalnih medija u vezi sa samoregulacijom u eri medijske ekspanzije, navodi se u najavi konferencije.

U saopštenju se ocjenjuje da bi novinari, udruženja, sami mediji, a posebno samoregulatorna tijela, trebalo da udruže napore u podizanju profesionalnih standarda čime bi ojačali društvenu poziciju novinarstva, čime će se stvoriti uslovi za unapredjene samoregulatornih mehanizama za suzbijanje prije svega govora mržnje u medijima.

"Nužnost organizovanja jedne  ovakve konferencije upravo se ogleda  prije svega u činjenici da pojavom novih tehnologija i naglom ekspanzijom korišćenja medija i javnih glasila u različite svrhe, prijeti da mediji u javnosti potpuno izgube smisao objektivnog i nepristrasnog izvještača", navodi se u saopštenju koje potpisuje Amer Ramusović, predsjednik Samoregulatornog savjeta za lokalnu štampu.

"Zato na samoregulaciju i promociju kvaliteta novinarstva moramo gledati kao na dodatne mjere zaštite novinara i slobode medija, ali i medijske moći pa je u  tom cilju potrebna veća edukacija novinara koji pišu i za lokalnu i periodičnu štampu", dodaje se u saopštenju.

Na konferenciji će uzeti učešće urednici i novinari lokalnih i periodičnih štampanih medija u Crnoj Gori, kao i predstavnici medija iz Bara.

Na konferenciji će svoja predavanja imati univerzitetski profesori sa odsjeka žurnalistike i eksperti za medije sa prostora Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, kao i predstavnici Direktorata za medije pri Ministarstvu kulture Crne Gore i eminentni urednici i novinari iz različitih medija.

Konferenciju će otvoriti Suljo Mustafić, potpredsjednik crnogorskog parlamenta i Dragan Mugoša, portparol Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori,a pozdraviće je i mr Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije pri Ministarstvu kulture Crne Gore i Osman Subašić, potpredsjednik Opštine Bar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније