Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

15. 01. 2022. 12:43 >> 14:33
7

PROTEST U MELJINAMA

Nadležni da ponude rješenje za spas bolnice

Najavljena mogućnost zatvaranja bolnice "Meljine" ujedinila je građane Herceg Novog, koji su se u velikom broju danas okupili na kapiji te ustanove, odakle su poručili da bolnica mora da opstane.

Sa skupa je zatraženo da u narednih sedam dana nadležni ponude neko rješenje za spas bolnice. U protivnom će, kako se čulo, uslijediti još masovnija okupljanja. 

Protestni skup kao i potpisivanje peticje za spas bolnice, organizovani su nakon najave stečajnog upravnika da će, bez pomoći države, ova zdravstvena ustanova koja je 2008. godine privatizovana, prestati sa radom od 31. januara. 

Ranije je Direktorka bolnice Meljine Olivera Elez saopštila da će Herceg Novi izgubiti mnogo ukoliko dođe do zatvaranja te bolnice, te da očekuju da nadležni nađu način da se riješe nagomilani problemi ove zdravstvene ustanove.

Odluka iz resornih ministarstava se očekuje do kraja januara, a kako je ranije kazala Elez, optimistični su da će se problemi sa dugovanjima koja su oko 700.000 eura riješiti.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je kazala da je bolnica Meljine uništena, te da su inicirali više puta hitne sastanke u vezi rješavanja tog pitanja.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније