Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

14. 01. 2022. 22:58 >> 23:04

4,5 RIHTERA

Zemljotres u Albaniji, osjetio se i u Crnoj Gori

Zemljotres, jačine 4,5 stepena Rihtera, potresao je oko 22.37 časova Albaniju. Zemljotres se osjetio i u više djelova Crne Gore, posebno u Podgorici. 

Kako je saopšteno iz Evropskog mediteranskog seizmološkog zavoda, epicentar zemljotresa srednje jačine bio je 11 kilometara sjeveroistočno od mjesta Puke u Albaniji, to jest, 56 kilometara zapadno od Prizrena.

Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 13 kilometara.

Takođe, saopšteno je da je Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore 14. januara 2022. godine, u 22.37 časova registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom na 11 kilometara istočno od Puke (Albanija).

"Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 4,5 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 km", piše u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније