Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 12. 2013. 20:19 >> 20:19
1

VLADA POSVEĆENA

Za bolje uslove za mlade s hendikepom

Položaj lica sa invaliditetom prije svega je pitanje osnovnih ljudskih prava, poručeno je nakon sastanka crnogorskog premijera Mila Đukanovića i predstavnika Udruženja osoba sa invaliditetom.

Đukanović je primio predstavnike Udruženja mladih sa hendikepom Marinu Vujačić, Saveza slijepih Gorana Macanovića, Nacionalne asocijacije roditelja djece sa teškoćama u razvoju (NARDOS) Anku Đurišić, EKIVSTA-e Milana Šaranovića i Udruženja Plegije Milenka Vojičića, sa kojima je razgovarao o položaju i teškoćama sa kojima se suočavaju lica sa ivaliditetom u Crnoj Gori.

Konstatovali su, kako je saopšteno, da je u popravljanju položaja lica sa invaliditetom napravljen značajan iskorak u odnosu na raniji period.

„Unapređenjem institucionalnog i normativnog okvira koji tretiraju ova pitanja, stvoreni su preduslovi da se na sistemski način rješavaju sva otvorena pitanja značajna za lakši i kvalitetniji život lica sa invaliditetom“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Udruženja kao najvažnije izazove prepoznaju potrebu za stvaranjem jednakih šansi i uslova za život, obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvenu zaštitu, pristupačnost i dostupnost informacija.

Uz pozitivne ocjene o rezultatima programa inkluzije u obrazovnom sistemu, konstatovano je da je potrebno napraviti dodatne korake u jačanju kadrovskih kapaciteta i još boljih uslova za studiranje.

Predsjednik Vlade zahvalio je predstavnicima Udruženja na inicijativnosti i naglasio značaj pokrenutih pitanja za sveukupno unapređenje kvaliteta života.

„Kontinuiranom saradnjom postignuti su dobri rezultati i stvoreni uslovi da se ova oblast i dalje unapređuje“, kazao je Đukanović i naglasio da će Vlada nastaviti da posvećeno radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније