Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

13. 01. 2022. 08:58 >> 09:15
1

ČESTITKA HGI

Trajanje Hrvata plodno za kulturu i duhovnost CG

Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori svjedoči o viševjekovnom trajanju, koje je bilo i jeste plodno za kulturu i duhovnost Crne Gore, saopšteno je u čestitki Hrvatske građanske inicijative.

Iz te partije naglađavaju da su afirmirali i vlastiti politički izraz u cilju izgradnje Crne Gore kao suvremene i prosperitetne države u koji Hrvati i drugi manje brojni narodi imaju svoj značaj i mjesto.

“Hrvatska građanska inicijativa svim Hrvaticama i Hrvatima u Crnoj Gori čestita Dan hrvatskoga naroda. Ponosni na slavnu prošlost, ohrabreni snažnim zalaganjem očuvanja identitetskih vrijednosti hrvatske nacionalne zajednice, motivirano idemo prema budućim uspjesima u zajedništvu sa svima koji njeguju duh zajedništva i uvažavanja”, navodi se u čestitki.

Kako su kazali, Dan hrvatskoga naroda značajan je za sve koji žive za srećnu i uspješnu Crnu Goru.

”Radosni smo što je Hrvatska građanska inicijativa neposredno sudjelovala u donošenju ovog Zakona zahvaljujući kojem danas proslavljamo svoj Dan uz istaknutu hrvatsku trobojku na zgradi Općine Tivat i Općine Kotor. Doprinosit ćemo i ubuduće emancipatorskim ostvarenjima crnogorskog društva u kojem živimo i stvaramo, a na korist svih kojima su civilizacijske vrijednosti na srcu", zaključili su iz HGI.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније