Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 12. 2013. 17:02 >> 18:00
3

NAKON NALAZA KONTROLE

Stojanović smijenio komandanta SAJ-a

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović smijenio je danas komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Mladena Markovića i na njegovo mjesto postavio Vojislava Dragovića, dosadašnjeg rukovodica Operativno-komunikacionog centra, saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv Markovića će biti pokrenut disciplinski postupak nakon nalaza Unutrašnje kontrole MUP-a da je on 9. novembra otključao vrata Kampa SAJ na Zlatici i omogućio savjetniku za bezbjednost predsjednika države Veselinu Veljoviću da tu održi predavanje svojim gostima, listom policajcima porijeklom iz Mojkovca, odakle je i sam Veljović.

Utvrđeno je da je Veljović zloupotrijebio prostorije Kampa kako bi uputio policajce iz Mojkovca šta da rade u posljednoj sedmici pred lokalne izbore u ovom gradu. Markoviću se na teret stavlja da je mimo propisa dozvolio Veljoviću korišćenje Kampa, ali i da nije vodio evidenciju ko je sve ušao u sjedište SAJ-a tog dana. On će do okončanja disciplinskog postupka biti pod suspenzijom.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević juče je predstavio nalaze Unutrašnje kontrole i saopštio da je utvrđena Markovićeva odgovornost. Najavio je da će disciplinski postupak biti pokrenut protiv još nekoliko službenika Uprave policije zbog toga što su se odazvali Veljovićevom pozivu i došli na predavanje u Kamp.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније