Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

08. 01. 2022. 17:08 >> 17:10
30

MARIĆ ZA PORTAL

Udar na slobodu medija, izvinio sam se zbog Šešeljevog nastupa

Glavni urednik beogradske televizije "Happy" Milomir Marić rekao je Portalu RTCG da se odlukom Savjeta AEM o zabrani emitovanja pojedinih emisija te televizije udara na slobodu medija, te da nekom u Crnoj Gori na istaknutoj poziciji očigledno nije drago što je ta televizijska kuća najgledanija. On je, komentarišući odluku Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM) da na šest mjeseci zabrani emitovanje pojedinih emisija televizije "Happy", kazao da je mislio kako su u Crnoj Gori došla neka nova vremena, ali se, kako kaže, izgleda prevario.  

Marić je rekao da je očigledno regulatorno tijelo Crne Gore odlučilo da im poželi srećan Božić tako što je nametnulo zabranu emitovanja programa na šest mjeseci.

"Pozdravljam ja te evropske promjene u Crnoj Gori, na planu rada i elana, posebno što je ranije bilo nezamislivo da u Crnoj Gori neko radi za Božić i donosi sudbonosne odluke kojima se narušava sloboda medija. Izgleda da su, evo, odlučili da nam požele srećan Božić tako što će da nam zabrane emitovanje programa na šest mjeseci", kazao je Marić. 

On je istakao da nikada nije bio neko ko politički podržava Vojislava Šešelja. 

"I kada je bio na vrhuncu slave i kada je imao najviše podrške građana, smatrao sam da njegove riječi vode srpski narod u nesreću. Sada kada on kao akter političkog života u Srbiji javno nastupa, mislio sam da mogu ostati gospodin pored njega, ali evo. Zbog svega izrečenog, ja sam uputio izvinjenje i to je svakako poznato. Međutim, iza ovoga se krije bijes što je televizija "Happy" najgledanija u Crnoj Gori, i očito je da je sa nekog visokog mjesta došla naredba da se donese odluka o zabrani emitovanja njenog programa, da bi se stvari u Crnoj Gori vratile na staro", podvukao je Marić.

On je rekao da je očito da se nekome u Crnoj Gori ne sviđa popularnost televizije "Happy", posebno uoči predstojećih lokalnih izbora. 

"Čini se da se zaboravilo da je u Crnoj Gori bilo litija i izbora, da je i tamo pao Berlinski zid, da je na izborima narod glasao za promjene, jer očito neko želi da stvari zadrži kakve su ranije bile. Ovo, naravno, nije prvi put da se televiziji 'Happy' izriče zabrana emitovanja programa u Crnoj Gori. Ja sam vraćen sa aerodroma, nije mi bilo dozvoljeno da uđem u Crnu Goru, kroz sve smo to prošli ali mislio sam da su u Crnoj Gori došla neka nova vremena, da politika više neće biti ista, da ipak vlast imaju sada neki drugi ljudi. Nažalost, izgleda ništa od toga", kazao je Marić. 

Podsjetimo, Savjet Agencije za elektronske medije na sjednici jutros donio je odluku da na šest mjeseci zabrani emitovanje programskog sadržaja "Dobro jutro Srbijo". Na šest mjeseci zabranjeno je i emitovanje emisija "Vikend", potom "Jutarnji", zatim "Ćirilica" i "Poslije ručka".

 

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније