Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

06. 01. 2022. 08:33 >> 08:34

CGO

MZ i IJZ da daju dokaze o razlozima smjene Popović Samardžić

NVO Centar za građansko obrazovanje (CGO) traži od Ministarstva zdravlja (MZ) i Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) da objave sve razloge smjene dr Milene Popović Samardžić sa načelničke pozicije uz validne dokaze, ali i da objasne javnosti kojim su se zdravstvenim razlozima rukovodili kad su propisali postojeće mjere.

"Ovo je važno jer je Popović Samardžić javno opomenula da će te 'polumjere' biti neučinkovite čemu danas svjedočimo kada Crne Gora obara rekorde u broju inficiranih", navodi se u saopštenju.

CGO poziva i Ljekarsku komoru CG da se oglasi ovim povodom, a kako bi, kako su kazali, javnost znala je li im struka ispred politike.

"Popović Samardžić nije bila miljenica prethodnih vlasti upravo zbog beskompromisnog ukazivanja na probleme u zdravstvenom sistemu. Zbog tih svojih pregnuća je 2019. godine dobila nagradu #CGO i Festivala #UBRZAJ za afirmaciju ljudskih prava i građanskog aktivizma", kazali su iz CGO.

Iz te NVO dodaju da nema kvalitativne promjene dok bilo ko u sistemu misli da je nepogrješiv i ograničava javni i stručni diskurs.

"Cenzurisanje zdravstvenih radnika, kao i svih slobodnomislećih ljudi, podjednako je opasno za demokratsko društvo, koliko i aktuelni virus za javno zdravlje", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније