Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

05. 01. 2022. 15:32 >> 15:33
4

DONACIJA VRIJEDNA 30.000 EURA

Od MCP ultrazvučni aparat Institutu za onkologiju

Mitropolija crnogorsko primorska donirala je Kliničkom centru Crne Gore ultrazvučni aparat za onkološke pacijente vrijedan 30.000 eura.

Aparat kog Institut za onkologiju do sada nije imao, uručio je mitropolit Joanikije. Njega su u KCCG dočekali ministarka zdravlja Jelena Borović Bojović, medicinski direktor Zoran Terzić i direktorica Instituta Sanja Lekić.

“Imamo običaj da uoči Božića posjetimo neku od važnih ustanova. Ovoga puta smo odlučili zbog ove vrlo komplikovane epidemiološke situacije i velikog opterećenja ljekara i medicinskog osoblja, a i cijeneći zaista vaš ogromni podvig u ovim teškim vremenima, da priložimo ovaj aparat. Nadamo se da ćemo olakšati i ljekarima i pacijentima i da ćemo makar malo doprinijeti našem narodnom zdravlju. Hvala na ovom susretu i neka vam bog blagoslovi vaš rad, vaš ogromni trud. Neka vam daruje snage da i ovu epidemiju pobijedimo svi zajedno, ali prevashodno zahvaljujući vašem trudu, jer se oslanjamo na naše ljekare, ali moramo svi da podijelimo odgovornost u ovim danima i godinama”, naveo je mitropolit Joanikije.

Ministarka zdravlja zahvalila je na vrijednoj donaciji dodajući da je ovakav aparat bio neophodan za liječenje i veoma važan za dijagnostiku teških onkoloških bolesti.

"Bez obzira na pandemiju u kojoj smo svi u ovo posljednje vrijeme posebno opterećeni moramo voditi računa i ne smijemo zaboraviti sve one pacijente koji se liječe od teških malignih bolesti i koji zavređuju posebnu pažnju", kazala je Borovinić bojović poželivši svima srećan Božić, uz poruku da je bitno da svi pomažemo jedni drugima.

"Pandemija nas je upozorila da bez zajedništva nema prosperiteta”, napomenula je ministarka.

Ultrazvučni aparat, kako je objasnila direktorica Instituta za onkologiju, dr Sanja Lekić, ima višestruki značaj. Zahvaljujući ovoj donaciji, svi pacijenti će sve usluge dobiti u Institutu i više neće morati ni povremeno da se transportuju u glavnu zgradu KCCG.

“Sa druge strane, moći ćemo da iskoristimo aparat za odjeljenske pacijente. U budućnsoti mi ćemo iskoristiti i druge tehničke mogućnosti ovog aparata u pravcu toga da neku grupu onkoloških pacijenata možemo da dijagnostifikujemo na licu mjesta”, navela je Lekić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније