Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

05. 01. 2022. 13:41 >> 13:52
2

HRA

Ministarka da preispita razloge za smjenu Popović Samardžić

Izvršna direktorica Akcija za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc-Prelević uputila je pismo ministarki zdravlja Jeleni Borovinić–Bojović u kojem je apelovala da sazove sjednicu Odbora direktora Instituta za javno zdravlje, na kojoj bi se preispitali razlozi za smjenu epidemiološkinje Milene Popović-Samardžić.

“HRA izražava zabrinutost zbog smjene doktorke Milene Popović-Samardžić sa mjesta načelnice jednog odjeljenja u Institutu za javno zdravlje Crne Gore, imajući u vidu da je mogući razlog za tu smjenu sloboda govora”, navodi se u reagovanju.

Iz HRA podsjećaju da je epidemiološkinja Popović-Samardžić nedavno javno istakla da su mjere za zaštitu od korona virusa u Crnoj Gori po njenom mišljenju nedovoljno ozbiljne.

“Dr Popović-Samardžić u kontinuitetu predstavlja glas razuma i zalaganja za beskompromisnu primjenu najviših epidemioloških standarda. Suzbijanje tog glasa ne koristi ni zdravlju ni neophodnom dijalogu o njegovoj zaštiti u Crnoj Gori”, istakla je u pismu Gorjanc-Prelević.

HRA podsjeća da su nadležnosti Instituta očuvanje, unapređenje i zaštita javnog zdravlja, kao i naučno-istraživački rad, i smatramo da bi bilo posebno neprimjereno, neopravdano i obeshrabrujuće kažnjavati zaposlene u Institutu zbog javnog iznošenja mišljenja u opštem interesu zaštite života i zdravlja za vrijeme pandemije sa posebno teškim posljedicama u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније