Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

31. 12. 2021. 12:48 >> 12:50

USPJEŠNI NA EXPO 2020

Nacionalni dan Crne Gore 6. februara u Dubaiju

Paviljon Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai za prva tri mjeseca posjetilo je više desetina hiljada ljudi, među kojima su i brojne domaće i strane delegacije. Turistička ponuda naše zemlje predstavljena je i turoperatorima i medijima iz više zemalja Bliskog istoka, ističu u Ministarstvu ekonomskog razvoja. U cilju što bolje promocije u planu je i obilježavanje Nacionalnog dana CG na Izložbi 6. februara.

"Prva tri mjeseca na Expo 2020 Dubai obilježile su brojne aktivnosti kako organizatora, tako i zemalja učesnica, ali i partnerskih organizacija, a sve u skladu sa krovnom temom 'Povezivanje umova, kreiranje budućnosti'. Osim organizacije koja je na izuzetno visokom nivou, posebna pažnja je tokom sva tri mjeseca posvećena poštovanju zdrastvenih protokola koji su omogućili posjetu više od sedam miliona ljudi. Od samog početka, Paviljon Crne Gore izaziva pozitivne reakcije svih posjetilaca i to posebno zbog načina na koji je predstavljena turistička ponuda, ali i neposredne komunikacije sa informatorima koji su dočarali našu zemlju kao 'zemlju izuzetnog gostoprimstva i ogromnog prirodnog bogatstva'" ističu u saopštenju.

Kako ističu, generalni komesar Paviljona Crne Gore, princ Nikola Petrović Njegoš predvodio je našu delegaciju tokom brojnih susreta sa zvaničnicima drugih zemalja, ali i posvećeno radio na promociji turističkih potencijala Crne Gore.

"Crna Gora predstavlja ljubavnu priču između istorije i geografije i moja misija ovdje, ali i generalno je da objasnim ljudima šta je ono što Crna Gora nudi i pozovem ih da je posjete. Ova zemlja ima kulturno nasljeđe Grčke, Vizantije, Otomanskog carstva, Austrije i taj spoj na malom prostoru je upravo ono što joj daje čar“, izjavio je princ Petrović Njegoš.

I u narednom periodu najavljene su brojne zvanične posjete u cilju osnaživanja ekonomskih i diplomatskih veza.

Predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja, koje koordinira učešćem Crne Gore na Expo 2020, prevođeni ministrom Jakovom Milatovićem će tokom januara boraviti u Dubaiju, a tom prilikom biće precizirani i svi detalji u vezi sa obilježavanjem Nacionalnog dana Crne Gore koji je planiran za 6. februar.

"Tokom dvodnevnog obilježavanja biće održani biznis forumi, organizovan umjetnički program, a Nacionalna turistička organizacija predstaviće turističke potencijale naše zemlje brojnim predstavnicima turističke privrede. Proslavi Nacionalnog dana prisustvovaće delegacija Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, a biće upriličen i poseban kulturni program kojim ćemo dočarati bogastvo i raskoš talenata naše zemlje", navodi se u saopšenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније