Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

26. 12. 2021. 12:05 >> 12:06
10

KALEZIĆ POZIVA

"Parlament da nas zaštiti od Vučurovića i njemu sličnih"

Predsjednik Odbora za ljudska prava Jovan Vučurović je nasilnik prema LGBTIQ osobama i on i njemu slični, za visoke plate koje primaju i benificije koje imaju od svih građana ove zemlje, se brutalno se iživljavaju nad našim, već uveliko teškim životima, ocijenio je Danijel Kalezić iz NVO Queer Montenegro.

Kalezić je rekao da je vrijeme da ih Skupština Crne Gore "od njega i njemu sličnih zaštiti".

"Lako je Vučuroviću da slobodom naziva svoju homofobiju i klerofašizam, kukavički se skrivajući iza poslaničkog imuniteta koji mu omogućava da diskriminiše, raspiruje mržnju i širi netrpeljivost prema LGBTIQ osobama i izbjegne zakonom propisane kazne za to. Još mu je lakše da poziva da ga smijene one koji su ga postavili na čelo skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode, a koji ne koriste ni jedan od mehanizama koje imaju na raspolaganju da ga sankcionišu", rekao je Kalezić.

Jasno je, kaže on, da njihovo ćutanje dolazi iz straha da mogu izgubiti svoje udobne fotelje, visoke funkcije i plate kojih su se dograbili uz pomoć njegovih kolega iz DF-a, ali i iz razloga što dijele njegove stavove i ideologiju, što njihovo ćutanje i nečinjenje nedvosmisleno potvrđuje.

"Nakon Vučurovićevih izjava, nemoguće je negirati činjenicu da je započelo otvoreno targetiranje aktivista za ljudska prava LGBTIQ osoba, svih organizacija civilnog društva orijentisanih ka savremenim demokratskim i vrijednostima ljudskih prava u Crnoj Gori, demonstracija sile visoko pozicioniranih članova Skupštine, te brutalna zloupotreba pozicija moći od strane onih koji treba da štite Ustavom i zakonima zagarantovana prava svih građana", saopštio je Kalezić.

Zahtijevaju, kaže, od predsjednika Skupštine Crne Gore da se, kako je rekao, konačno oglasi i stane u zaštitu LGBTIQ osoba, ali i od svih poslanika i poslanica da hitno pokrenu sve procedure za smjenu Vučurovića sa čela Odbora za ljudska prava i slobode.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније