Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

24. 12. 2021. 15:14 >> 15:16

KORDIĆ

Inovirani Program pristupanja daje jasan strateški pravac pregovorima

Inovirani Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji je jasan strateški orijentir procesa pristupanja EU i predstavlja proizvod zajedničkog rada svih naših resora, koji ulažu maksimalne napore u ispunjavanju postojećih i planiranju novih obaveza iz ovog krovnog dokumenta procesa evropske integracije, istakla je glavna pregovaračica Zorka Kordić, na trećem zasjedanju Komisije za evropske integracije.

Kako se navodi u saopštenju, činjenica da je u kratkom roku Komisija za evropske integracije sa pripadajućim timovima pregovaračke strukture analizirala i rasporedila gotovo 7.000 propisa nove pravne tekovine EU govori o posvećenosti i obnovljenom entuzijazmu prema ispunjavanju konkretnih završnih mjerila u svim pregovaračkim poglavljima.

Na sjednici je razmatrana prva verzija Inoviranog Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2022-2023, kao i njegova usklađenost sa srednjoročnim i godišnjim programom rada Vlade, te Akcionim planom za adresiranje preporuka iz Izvještaja EK za 2021.

Kordić je čestitala članovima Komisije na visokom kvalitetu dokumenta koji je postignut u veoma kratkom roku i na proaktivnosti u rješavanju pitanja nadležnosti za implementaciju pojedinačnih celeksa. Ukazala je na značaj činjenice da će novi PPCG, pored strategijskog i zakonodavnog dijela, sadržati i administrativni okvir, odnosno planiranje jačanja administrativnih kapaciteta kao i infrastrukture, što će pratiti principe Strategije reforme javne uprave, kao i dinamiku usvajanja budžeta.

Kada je riječ o prevođenju pravne tekovine EU, istaknuto je da je ažurirana lista koordinatora za stručnu redakturu i nosilaca stručne redakture, ministarstava i nadležnih institucija, kao i liste stručnih redaktora zaduženih za pojedine oblasti pravne tekovine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније