Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

24. 12. 2021. 13:53 >> 13:55

IGRAČKE ZA MALIŠANE

Američki marinci donirali poklone djeci u IBD-u

Američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke predala je tradicionalnu, godišnju donaciju američkih marinaca Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Iz KCCG podsjećaju da taj program podrazumijeva darivanje igračkama djecu koja su na bolničkom liječenju traje od 1947. godine i od tada se sprovodi u čitavom svijetu.

„Srećna sam što sam danas u KCCG, odnosno u dječijoj bolnici, s ciljem da podržim program američkih marinaca 'Igračke za mališane' koji se sprovodi u čitavom svijetu. Američka ambasada u Podgorici koordinirala je projektom zahvaljujući kom će, kroz ovu donaciju, svako dijete koje praznike provodi u bolnici, dobiti nove igračke koje će im, nadamo se, vratiti osmjeh na lice, a roditeljima vratiti nadu. Hvala vam što ste nam dozvolili da budemo dio vaših praznika i želim vam zdravlje, sreću i prosperitet u Novoj godini“, kazala je ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Rajzing Rajnke.

Na donaciji je zahvalila direktorica KCCG Ljiljana Radulović, koja je podsjetila da su SAD u najtežem zdravstvenom trenutku dokazale da su pravi prijatelji Crne Gore.

„Podsjetiću javnost na donaciju od čak dva miliona i sedamsto hiljada dolara zahvaljujući kojima će naša država, uz pomoć američkih prijatelja, ostvariti sve ciljeve koje su zacrtale međunarodne zdravstvene adrese, a odnose se na borbu protiv pandemije COVID 19 u 2022. godinu“, navela je dr Radulović.

Ona je dodala da je gest američke ambasadorke i marinaca koji su obezbijedili poklone za djecu koja vrijeme uoči praznika provode, uz dužnu brigu i pažnju, u Instititu za bolesti djece, za svako poštovanje.

"Način na koji se odnosimo prema djeci je odraz našeg čojstva, čime dolazak cijenjene ambasadorke shvatam ne kao posjetu strancima, već kao boravak svoga na svome", zaključila je direktorica KCCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније