Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dragana Šundić, TVCG

21. 12. 2021. 19:58 >> 20:00
2

ZAPOSLENI U PROSVJETI I ZDRAVSTVU

Spremni za proteste i štrajkove ako se ne usvoji budžet

Turbulentna dešavanja na političkoj sceni kod mnogih su probudila strah da neće biti najavljenih povećanja zarada, odnosno usvajanja budžeta. Zato zaposleni u zdravstvu i prosvjeti upozoravaju - ukoliko državna kasa ne dobije zeleno svjetlo u Parlamentu, ići će na proteste ili će štrajkovati. Građani s druge strane ne znaju šta da očekuju.

Bolji životni standard građana, konkurentnija privreda ključni su zadaci ove vlade - kaže ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. Stoga i očekuje podršku u Parlamentu kada se bude glasalo o budžetu.

"Mislim da će doći do adekvatnog kompromisa budžeta i da će biti usvojen do kraja ove godine na mjeru na kojoj je fiskalno održiv", kazao je ministar.

Medicinskim i prosvjetnim radnicima ne prvi put obećan je ekonomski prosperitet. Ovog puta i svim građanima Crne Gore. Da li će u 2022. ući razočarani zavisi koliko će zelenih tastera u Skupštini zasvijetljeti kada se bude glasalo o budžetu. Zaposleni u zdravstvu traže da riječi obećanja ne odnese vjetar.

Predsjednica samostalnog sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić je kazala da njih ne treba da zanima da li ima novca u državnom budžetu.

"Mi očekujemo ono što je obećano, svi su obećavali, i opozicija i pozicija", poručuje Krivokapić.

Predsjednik sindikalne organizacije KCCG Nebojša Radonjić je istakao da su optimisti.

"Želimo da se plate povećaju, na koji će to način biti nas previše i ne zanima", kazao je Radonjić.

Sindikat prosvjete interesuje da li Vlada, ukoliko se plan Evropa sad ne usvoji, ima rezervnu varijantu. Po svaku cijenu žele obećano, jer su im, kako kaže Radomir Božović, plate male, a cijene sve veće. Očekuje da će poslanici imati sluha za njihove potrebe.

"Političari neka razmisle, da li mogu da očekuju podršku prosvjetnih radnika u Crnoj Gori. Ovakav momenat odavno nijesmo imali, da se povećava plata 17 odsto", kaže Božović.

Iz Sindikata prosvjete i samostalnog sindikata zdravstva poručuju da će toga dana kada se bude usvajao budžet, biti ispred zgrade Parlamenta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније