Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Aleksandra Jovančević, TVCG

20. 12. 2021. 20:41   >>  20:42

JP MORSKO DOBRO

Više novca za kapitalne projekte u primorskim opštinama

Kako bi smanjio troškove, menadžment javnog preduzeća Morsko dobro, fokusirao se na racionalizaciju finansija. Smanjenjem tekuće potrošnje, kažu, povećali su iznos za kapitalne projekte. Decentralizacija sistema je, poručuju iz Morskog dobra, ključ uspjeha.

JP je isplaniralo kako će da utroši novac tokom naredne godine. Na potezu je Upravni odbor, od kojeg očekuju zeleno svjetlo.

"Želim da upoznam javnost da smo kroz racionalizaciju troškova uspjeli da umanjimo značajno tekuću potrošnju, a da ta sredstva kanališemo ka realizaciji kapitalnih projekata. Iduće godine u gotovo većini primorskih opština u zoni morskog dobra biće rekordan kapitalni budžet. Uspjeli smo gotovo jednu trećinu zaposlenih da racionalizujemo i faktički u velikoj mjeri smanjimo tekuću potrošnju, što je osnov za povećanje kapitalnog dijela budžeta", kazao je direktor Mladen Mikijelj.

Jedan od važnih projekata planiran je u Ulcinju.

"To je realizacija projekta ulcinjske skele u podnožju Starog grada. Definitivno jedna od najvažnijih kapitalnih projekata koji se radi u Opštini Ulcinj. Mislim da ćemo u narednoj godini pokazati da je želja svih nas da i u Ulcinju investiramo ozbiljna sredstva, jer definitivno mislim da je Ulicnj i Ulicnjska rivijera jedan ozbiljan resurs koji je zanemaren svih ovih godina", ocijenio je Mikijelj.

Za razliku od prethodnih godina, u izradi ovog plana, kaže Mikijelj, učestvovale su sve primorske opštine. Tako će kolač biti raspodijeljen ravnomjerno.

"U tom pogledu pokušali smo u velikoj mjeri da promijenimo taj centralizovani pristup, gdje smo i kroz pripremu kapitalnog dijela budžeta za narednu godinu na sastanke pozvali predsjednike opština, šest primorskih gradova, za razliku od nekih prethodnih perioda, kada se lokalne samouprave nijesu pitale prilikom koncipiranja plana korišćenja sredstava JP Morsko dobro", kazao je Mikijelj.

Morsko dobro, poručuje Mikijelj, želi da čuje šta su potrebe i želje lokalnog stanovništva, kako bi zajedničkim snagama poboljšali život građana, ali i turističku ponudu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније