Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ M.L.B. ]

18. 12. 2021. 12:25   >>  12:27 2

SMIJENJENA DIREKTORICA NPCG

Kljajević najavila tužbu protiv Krivokapića i Mitrovića

Funkcionerka Demokratske narodne partije (DNP) Jelena Kljajević, koja je razriješena sa pozicije direktorice Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG), najavila je da će podnijeti tužbu protiv premijera Zdravka Krivokapića i ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića.

Kljajević je, na konferenciji za medije, navela da je obrazloženje o njenom razrješenju, kako je ocijenila, veoma zlonamjerno i netačno.

“Moja smjena nije sporna, ali je sporno obrazloženje. Podnijeću i podnijećemo krivičnu prijavu“, kazala je Kljajević.

Ona je navela da je, tokom svog rada u NPCG-u, suočavana sa opstrukcijama.

“Jasno je da se radi o revanšizmu i da je ovo samo želja Zdravka Krivokapića. Njegov kabinet je upoznat sa svim opstrukcijama, ali nikada nijesu odgovorili”, navela je Kljajević.

Ona je negirala da su dugovi u preduzeću nastali za vrijeme njenog mandata.

Ukupan dug NPCG-a, kako je rekla, u januaru je iznosio preko 950 hiljada eura.

“Kada sve dugove saberemo, dolazimo do 775 hiljada eura, što, sa neizmirenim decembarskim zaradama iznosi preko 950 hiljada eura.

Ona je navela da je NPCG preduzeće gdje su mnoge nelogične stvari naslijeđenje.

“Prije svega, mislim na restorane, koji su oduzeti iz vlasništva NPCG-a i dati privatnim licima. Preduzeće je izgradilo restoran na Žabljaku, za koji i dalje plaća ratu u Investiciono razvojnom fondu (IRF) od pet hiljada EUR”, rekla je Kljajević.

Kljajević je kazala da nikada nije došlo do revizije tih ugovora.

“Pritom, zakup koji privatnici plaćaju ide u budžet, a ne direktno Nacionalnim parkovima”, rekla je Kljajević.

Kako je kazala, više puta je upućivala apel resornom Ministarstvu da se pozabavi tim problemima.

Prema njenoj ocjeni, skandalozno je rješenje Vlade kojim se, bez obrazloženja, imenuju dvije osobe u Upravnom odboru NPCG-a za koje, kako je rekla, niko od radnika nije glasao.

Ona je istakla da je ponosna na rezultate rada NPCG-a pod njenim rukovodstvom.

“Prema finansijskom planu, kada i ako dobijemo 720 hiljada eura koje nam duguje država, mi ćemo poslovati sa plusom od oko 500 hiljada eura”, poručila je Kljajević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније