Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

16. 12. 2021. 17:21 >> 17:22

VELIČKOVIĆ

MPŠV će na najbolji način podsticati sektor pčelarstva

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV), državni sekretar Nebojša Veličković kazao je da će MPŠV na najbolji način podsticati sektor pčelarstva koji će u budućnosti imati mnogo značajnije rezultate nego što ih je do sada imao

Kako navode iz MPŠV, danas je u Kući meda u Danilovgradu održan sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - državnog sekretara Nebojše Veličkovića sa predstavnicima Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore (SPOCG) na temu mjera Agrobudžeta za 2022.

Predsjednik SPOCG Radule Miljanić sa predstavnicima Udruženja pčelara, predstavio je poglede pčelara na mjere koje su realizovane u tekućoj godini sa posebnim akcentom na predlozima za narednu godinu.

Veličković je istakao da je MPŠV u ovoj godini poklonilo punu pažnju ovom sektoru, realizovalo mjere i pružilo interventnu podršku za nabavku pčelinjih pogačica za zimovanje pčela. U narednoj godini MPŠV će opredijeliti značajna sredstva za pčelarstvo i kreirati mjere koje će ići u pravcu intenziviranja i osavremenjavanja proizvodnje.

Veličković je zaključio da će MPŠV na najbolji način podsticati sektor pčelarstva koji će u budućnosti imati mnogo značajnije rezultate nego što ih je do sada imao.

"Na kraju je istaknuto da dobru saradnju treba nastaviti, raditi na dobrobit pčelara i cjelokupnog sektora", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније