Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 12. 2013. 13:36 >> 13:40

SVAKE GODINE ISTO

SNS: Napadi zbog raspodjele novca

Iz Srpskog nacionalnog savjeta poručuju da je i ove godine, krenula lavina napada na njih, kao što je to bio slučaj uoči svih prethodnih raspodjela sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, .

Navode da napadi dolaze od istih medija, političkih i nevladinih organizacija i pojedinaca zaduženih da ponavljaju neargumentovane kritike i laži na račun SNS-a.

"Da su Srbima u Crnoj Gori uskraćena elementarna prava pokazao je dogovor prosrpske opozicije sa predsjednikom Vlade o statusu srpskog jezika u obrazovnom sistemu Crne Gore. Pod izgovorom da Srbi nisu manjinski narod, uveli su svoje sunarodnike u proces asimilacije i nestajanja.

Navode da se trenutno u Parlamentu Crne Gore vodi žestoka kampanja kako bi se onemogućio izbor Drugog saziva Srpskog nacionalnog savjeta.

"Srpskom savjetu su u međuvremnu uskraćena redovna sredstva i onemogućeno funkcionisanje i pored precizne odredbe Zakona o manjinskim pravima i slobodama, koji u članu 42b imperativno i doslovno određuje: "Savjeti osnovani na osnovu Pravila za prve izbore Savjeta nastavljaju sa radom do osnivanja Savjeta manjinskih naroda ili drugih manjinskih nacionalnih zajednica u skladu sa ovim zakonom", poručuju iz SNS-a.

Kažu da, u namjeri da se ugasi posljednja srpska institucija u Crnoj Gori koja se bavi konkretnom zaštitom nacionalnih prava Srba, nijesu uvaženi regularni rezultati Elektorske skupštine, što je onemogućilo konstituisanje Savjeta.

"Interesantno je da najviše napada na Srpski nacionalni savjet dolazi od organizacija i političkih subjekata koji nikada u svom postojanju nijesu objavili svoja dostignuća iz kojih bi se jasno moglo utvrditi koliko su imali uspjeha u zaštiti prava i interesa Srpskog naroda koji im obezbjeđuje mandate u Skupštini Crne Gore. SNS izaći će u javnost sa konkretnim podacima, dobijenim od skupštinske administracije, iz kojih će se jasno vidjeti da su kritizeri Savjeta dobijali daleko više sredstava iz budžeta Crne Gore, a gdje su ih i na šta utrošili zaključak će lako donijeti ukupna javnost u Crnoj Gori", poručuju iz SNS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније