Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 12. 2013. 08:31 >> 08:31

SINDIKAT MEDIJA

Camović: Za bolji položaj novinara

Sindikat medija je protekle sedmice postao reprezentativan, što ima daje mogućnost da kolektivno pregovaraju sa poslodavcima i na taj način poboljšaju položaj zaposlenih u toj branši, kazala je za Pobjedu predsjednica Sindikata Marijana Camović.

"To je jedna od velikih prednosti i ovlašćenja koja imaju reprezentativni sindikati, i mogućnost koja je isključivo u njihovoj nadležnosti. Do sada su zaposleni u medijima bili zapostavljeni, niko nije brinuo zbog loših uslova u kojima radimo, problemima koji su isti u svakoj redakciji. Sindikat medija sada ima i zvaničnu mogućnost da počne sa promjenama i vjerujem da tu mogućnost nećemo prokockati", kazala je Camović.

Ona kaže da je glavni cilj sindikata poboljšanje uslova rada, svi ostali ciljevi su u funkciji tog osnovnog.

"Očuvanje odredbe Zakona o radu koja se tiče prevođenja ugovora o radu na neodređeno za sve kolege koje najmanje dvije godine rade kod istog poslodavca na određeno, je cilj svih sindikata u Crnoj Gori. Mi smo sebi dali zadatak da kontrolišemo na koji način su radno angažovani članovi Sindikata medija i da nakon 22. decembra pratimo da li je u njihovim slučajevima zakon ispoštovan", poručila je Camović.

Kaže da će Sindikat gdje god primijeti zloupotrebu reagovarati sa poslodavcima i Inspekcijom rada.

"Nećemo da se pomirimo sa vječitim strahom od otkaza. U komisiji koju formira Vlada, a koja će se baviti istragama napada na novinare i njihovim ubistvom, biće predstavnik Sindikata medija, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova sa pravom smatralo da zaslužujemo mjesto u komisiji čiji rad nas se direktno tiče", poručila je Camović.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније