Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 12. 2013. 19:58   >>  20:02

FAKT

Princu Nikoli priznanje za filantropiju

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) dodijelio je večeras u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju, godišnje nagrade subjektima koji su u prethodnoj godini svojim angažmanom razvijali filantropiju i širili vrijednosti solidarnosti i humanosti.

Nagradu za doprinos lokalnoj zajednici dobilo je preduzeće Neckom iz Nikšića, Bošnjačko udruženje Plavljana i Gusinjana „Behar“ nagrađeno je za doprinos dijaspore, dok je nagradu za individualni doprinos dobila Nada Radimir, koja je u Crnu Goru vratila veliki broj predmeta umjetničkog, istorijskog, kulturnog i etnografskog značaja iz nasljeđa poznatih pomorskih porodica.

Specijalna nagrada za životno djelo dodijeljena je posthumno, Pavlu Popoviću, Crnogorcu koji je živio u Argentini odakle je svojim dobročinstvom stalno pomagao kako crnogorske iseljenike, tako i svoju domovinu.

Pored nagrada “Iskra”, dodijeljeno je i pet specijalnih priznanja: za doprinos razvoju filantropije nagrađen je princ Nikola Petrović, za građanski doprinos Anka Đurišić, direktorica Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Staze“ iz Podgorice, dok je specijalno priznanje za medijski doprinos dobila Marijana Bojanić, zamjenica direktora TV Vijesti.

Kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro i Crnogorski Telekom takođe su dobili specijalna priznanja, i to za razvoj lokalne zajednice, odnosno korporativnu filantropiju.

Ove godine nagrada „Iskra“ dodijeljena je peti put, a sa svečane ceremonije dodjele poslata je poruka o važnosti njegovanja pravih vrijednosti u društvu i podsticanja svakog pojedinca na ljepotu davanja i podrške onima kojim je to najpotrebnije.

Jubilarnu dodjelu nagrade „Iskra“ organizovao je FAKT u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore, Upravom za dijasporu i Ministarstvom za održivi razvoj i turizam.

Filantropija je naziv za dobrovoljnu akciju za opšte dobro i opisuje davanje koje podrazumijeva šire i razvojne potrebe, kao što je podrška kulturi, nauci, zaštiti životne sredine, civilnom društvu ili razvoju demokratije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније