Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 12. 2013. 18:27 >> 18:27

KAPETANSKI KARIJERNI KURS

Kapetan VCG završio zahtjevnu obuku u SAD

Kapetan Predrag Lučić oficir Vojske Crne Gore, uspješno je završio Kapetanski karijerni kurs koji je realizovan u bazi Fort Benning, SAD. Pored oficira Vojske SAD, kurs je pohađalo 25 oficira iz partnerskih zemalja.

Kandidati su obavljali  brojne dužnosti, od nivoa komandira čete do člana komande bataljona, u procesu planiranja operacija. Obuka je trajala od  21. maja  do 06. decembra.

Cilj kursa bio je da se polaznici upoznaju sa izazovima donošenja vojnih odluka u toku planiranja operacija u uslovima asimetričnog ratovanja, kao i razvijanje profila komandira čete, odnosno člana komande bataljona, kao prilagodljivog, kreativnog oficira, koji je u stanju da se suoči sa izazovima komandovanja jedinicom i planiranja operacija u savremenim uslovima.

Završetkom tog izuzetno važnog nivoa usavršavanja kapetan Lučić je stekao potrebne vještine u toj oblasti, koje će koristiti u radu sa jedinicom kojoj komanduje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније