Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 12. 2013. 18:16   >>  18:19 1

PROBLEM U PORODICI

Socijalni radnici: Smjestiti dječaka u dom

Stručni tim Centra za socijalni rad (CSR) predložio je da se maloljetni N.G. koji, prema medijskim navodima, danima spava po podgoričkim parkovima, smjesti u dječji dom Mladost u Bijeloj, budući da roditelji nemaju kapaciteta za dalju brigu o njemu.

Kako je objavljeno danas u medijima, Bjelopoljac i njegov sedmogodišnji sin danima spavaju po podgoričkim parkovima nakon što ih je gazda, kod koga su stanovali kao podstanari, istjerao. Stan su napustili njih dvojica, dok su žena i još troje djece ostali.

Iz CSR Podgorica je agenciji MINA saopšteno da se na njihovoj evidenciji već duži niz godina nalazi ta porodica.

“Od 2005. su na evidenciji Tima za zaštitu djece iz porodice sa poremećenim odnosima, jer se radi o porodici sa disfunkcionalnim odnosima i brojnim problemima, pa je tako protiv M.G. 2012. izrečena uslovna osuda i zaštitna mjera udaljavanja iz stana”, kazali su iz CSR.

Porodica se, kako su naveli, nalazi u stanju socijalne potrebe u kojoj roditelji nijesu radno angažovani i od 1. decembra 2006. ostvaruju pravo na materijalno obezbjeđenje porodice.

CSR se, kako su pojasnili, u ovakvim slučajevima prvenstveno bavi zaštitom djece.

“U konkretnom slučaju stručni tim centra je izvršio ispitivanje podobnosti roditelja. Kako roditelji nemaju kapaciteta za dalju brigu o maloljetnom N.G. predloženo je da se on smjesti u dječji dom “Mladost” u Bijeloj”, saopšteno je iz Centra.

Kako su naveli, CSR, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, preduzima aktivnosti na zbrinjavanju N.G.

“Stručni tim CSR se obratio 11. novembra Upravi policije da, u skladu sa Protokolom o prevenciji, postupanju i zaštiti od nasilja preduzmu aktivnosti iz okvira svoje nadležnosti prema roditeljima maloljetnog N.G”, rekli su iz CSR.

Iz Centra su kazali i da Stručni tim za zaštitu djece bez roditeljskog staranja CSR Podgorica ima evidenciju o djeci koja su bez roditeljskog staranja, a koja su adekvatno zbrinuta.

“Djeca koja se prilikom policijskih akcija nađu na ulici evidentira Područna jedinica policije Podgorica, a zaposleni u CSR Podgorica pružaju asistenciju policiji prilikom ispitivanja i zbrinjavanja ove djece”, pojašnjeno je iz Centra.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније