Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

08. 12. 2021. 11:32   >>  11:31

KAMPANJA

UNDP: Odbacite nasilje nad ženama

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, u okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", objavljuje video pod nazivom "Pometi nasilje".

"Mnoge žene Crnoj Gori žive u strahu od nasilja. Svaka treća žena u Crnoj Gori je tokom svog života doživjela neki oblik nasilja. Nasilje nad ženama i djevojčicama se ne dešava iznenada i neočekivano. Crnogorsko društvo oblikovano je duboko ukorijenjenim patrijarhalnim stavovima i normama koje potencijalno mogu da budu osnov za rodno zasnovano nasilje. Prihvatanje generalizovanih percepcija o karakteristikama i ulogama koje muškarci i žene treba da imaju u društvu prvi je korak prema nasilju. Svaki novi slučaj nasilja nad ženama otvara pitanje odgovornosti svake karike u društvu. Zato svi građani i građanke imaju odgovornost i obavezu da, odbacivanjem i neprihvatanjem rodnih stereotipa, odbace i nasilje nad ženama. Pometi nasilje", navode u saopštenju.

UNDP će danas, kako navode, u 14 sati organizuje onlajn konfrenciju "Ni jedna više!", sa ciljem da doprinesemo sprečavanju femicida i zaustavljanju nasilja nad ženama i djevojčicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније