Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 12. 2013. 08:44 >> 08:46
2

POŠTENI POLICAJAC

Kad nije Rus, nagradiće ga Konjević

Službenik granične policije Radule Tadić koji je prije nekoliko dana pronašao novčanik sa 4.000 eura i vratio ga vlasniku, ruskom državljaninu Vječeslavu Basovu biće novčano nagrađen.

Odluku da se Tadić novčano nagradi donio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, potvrđeno je Pobjedi u MUP-u.

 

Tadić je svojim primjerom pokazao da časnost i hrabrost nemaju cijenu. On je u kafe-baru "Saturnus" pronašao novčanik u kojem je pored dokumenata i platnih kartica bilo i 4.000 eura. Bez dvoumljenja ga je vratio vlasniku, ruskom državljaninu Vječeslavu Basovu.

Ispričao je tada da je u pauzi sa kolegom svratio u kafe "Saturnus" i u toaletu pronašao novčanik u kojem je bilo vidljivo da ima više novčanica u različitim apoenima.

"Uzeo sam novčanik, izašao na terasu lokala i pitao goste da li je neko od njih vlasnik. S obzirom da niko nije potvrdio, sa konobarom sam prebrojao novac. U novčaniku se nalazilo blizu 4.000 eura, dvije platne kartice, zlatna i srebrna, viza kartica i vozačka dozvola na ime ruskog državljanina Vječeslava Basova", ispričao je tada novinarima Tadić.

U međuvremenu je i Basov pozvao kafić raspitujući se da li je možda neko pronašao novčanik, jer nije bio siguran da li ga je izgubio na putu prema Baru.

"Basov je uveče došao po novčanik", kazao je Tadić, ističući da nijednog trenutka nije pomislio da prisvoji novčanik, niti da ga nagrada interesuje.

Tadićevu priču potvrdio je tada i konobar Milenko Šakota, pomalo zatečen nekorektnim ponašanjem Basova.

"Pokazali smo mu zapisnik o onome što smo našli u novčaniku, prebrojali novac i kada smo vidjeli da je sve u redu, dogovoreno je da se susretne i sa Tadićem i zahvali mu. Bio je prilično bahat, kao da smo mi krivi što je izgubio novac. Mislim da je morao da pokaže malo zahvalnosti, a kako čujem Tadiću se nije ni javio", kazao je Šakota.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније