Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 12. 2013. 08:11 >> 12:44
5

CRNA GORA

Za deset dana nestale četiri osobe

Za deset dana u Crnoj Gori je prijavljen nestanak četiri osobe, objavile su Dnevne novine. Trojici mladića, starosti od 20 do 33 godine, izgubio se trag u Podgorici, dok je u Bijelom Polju prijavljen nestanak pedesetsedmogodišnjeg muškarca.

Zabrinutost njihovih porodica, ali i javnosti, zbog misterioznih nestanaka povećala se saznanjem da se u Hrvatskoj za nedjelju izgubio trag čak 17 osoba. 

Priča o misterioznim nestancima dva crnogorska mladića nije završena. Naime, juče je u Podgorici prijavljeno da je nestao G.M. (31) sa Vrela Ribničkih, a u Bijelom Polju pedesetsedmogodišnji muškarac.

Sva četiri nestanka prijavljena su policiji koja danonoćno pokušava da riješi ove misterije, piše podgorički list. Prvo je prijavljen nestanak dvadesetogodišnjeg Beranca Ratka Nišavića, studenta Prirodno-matematičkog fakulteta. Policiji je prijavljeno da je on nestao 26. novembra, a porodica je zamolila sve koji imaju bilo kakva saznanja o Ratku da jave na broj 067/316-435.

Nakon nekoliko dana, prijavljen je nestanak i Antona Dedivanovića (33) zvanog Toni. On je, kako je ispričala njegova porodica, u ponedjeljak 2. decembra, izašao iz kuće koja se nalazi u Staroj Varoši, nakon čega se i njemu izgubio svaki trag. Porodica Dedivanović pozvala je građane da ukoliko znaju nešto o Toniju jave najbližoj policijskoj stanici ili na broj 069/761-207.

Zbog okolnosti pod kojima mu se izgubio svaki trag, ali i zbog ostalih slučajeva, kako kod nas, tako i u Hrvatskoj, gdje je za sedam dana nestalo 17 osoba, od kojih je deset maloljetno, porodica Dedivanović sigurna je da se njihov Anton nije ubio. Kako su ispričali za Dnevne novine, nestanak su odmah prijavili policiji, ali nijesu mogli da ostanu mirni, da "skrštenih ruku sjede kući", već su sa komšijama i prijateljima počeli da traže Antona.

"Ovo nije potraga samo za Tonijem, već za svima čiji je nestanak prijavljen, a nekoliko ih je posljednjih dana. Između ostalog, ovo je opomena svim građanima da više očigledno nije bezbjedno šetati slobodno ulicom", ispičali su prijatelji koji Dedivanovića traže nedjelju bez prestanka.

Čim su primijetili da se dešava nešto čudno, braća Dedivanovića pozvala su prijaItelje sa kojima su počeli da i pretražuju grad ne bi li našli bilo kakav Antonov trag. Kako pretraga blizine njegove porodične kuće nije dala rezultata, grupe mladića krenule su dalje.

"Toni je nastao u ponedjeljak 2. decembra. Normalno je izašao iz kuće i kako se nakon nekog vremena nije vratio, a i telefon mu je bio ugašen nedugo zatim, zabrinuli smo se i krenuli da ga tražimo. Prvo smo pretražili komšiluk i mjesta na koja ide. Kako ga nijesmo našli, krenuli smo dalje. Sedam dana ga do kasnih sati tražimo i za sada još ni traga, niti je bilo ko zvao da nam javi neku informaciju”, ispričala su braća nestalog Antona Dedivanovića.

Kako već nedjelju tragaju uzalud, ne otkrivši nijedan Antonov trag, oni kažu da više nijednu opciju ne mogu isključiti i da su spremni na sve, samo da saznaju gdje je. Za njegovu porodicu i prijatelje nestanak je potpuno misteriozan i ne znaju šta se moglo desiti.

"Sad, poslije svega, veoma smo zbunjeni. Ne znamo više šta da radimo. Upravo zato ne možemo isključiti nijednu opciju, ali samoubistvo je posljednja. Toni nije sklon suicidu, niti je ikad pokazivao bilo kakve naznake da bi izvršio samoubistvo. Nije bio depresivan. U pitanju je sportski tip, koji je normalno izlazio sa nama i društvom, družio se kao svi drugi. Nije sklon narkoticima ni slično. Ne sporimo da je i to jedna od opcija, ali je zadnja. I to treba da ispitaju nadležni organi", kazala je porodica Dedivanović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније