Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

30. 11. 2021. 13:22   >>  13:24

KRIVOKAPIĆ - ŠUC

Članstvo u EU strateški cilj u koji se ulaže maksimum

Članstvo u Evropskoj uniji je strateški cilj, na kom Crna Gora dosljedno radi i ulaže maksimum napora", istakao je premijer Zdravko Krivokapić prilikom današnjeg susreta sa izaslanicom Ministarstva Savezne Republike Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope, Suzanom Šuc.

Premijer Krivokapić kazao je da Vlada želi da ubrzanim koracima uđe u Evropsku uniju.

On je zahvalio izaslanici Šuc na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori na evropskom putu.

Krivokapić saopštio je da je Vlada posvećena reformama u oblasti vladavine prava, naglasivši da je poseban fokus na ostvarivanju konkretnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Kako ističu u saopštenju iz Kabineta premijera, Šuc je upoznata i sa reformskim programima Vlade, Evropa sad, Crna Gora odmah, Evropa ovdje i Crna Gora radi, istakavši da je cilj Vlade da, kroz ekonomski razvoj, rastu demokratija, građanska i ekološka Crna Gora.

Izaslanica njemačkog MVP Šuc kazala je da je raduje što je Crna Gora od svih zemalja Zapadnog Balkana postigla najveći napredak u procesu evropskih integracija. Ona je istakla da Njemačka pomno prati razvoj situacije u svim zemljama Zapadnog Balkana, naglasivši da je neophodno učiniti dodatne napore kako bi se ubrzao put ka EU.

"Želimo da Crna Gora ostane na proevropskom i proatlantskom putu i nadamo se da će ostvariti brzi napredak, jer je to važno, kako za Vašu zemlju, tako i za region“, saopštila je Šuc.

Sagovornici su se saglasili da je Berlinski proces od izuzetnog značaja za zemlje Zapadnog Balkana, te da ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније