Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

30. 11. 2021. 10:20   >>  10:21 1

LIJEŠEVIĆ

Opština Budva manipuliše, jasno je ko krši propise

Opština Budva pokušava da izmanipuliše javnost ogromnom količinom neosnovanih tvrdnji, obmana i spinovanja, koje su prevršile svaku mjeru objektivnosti, ocijenila je u reagovanju direktorica Turističke organizacije Budva Maja Liješević.

Liješević napominje da osnivač TO Budva shodno članu 1 Statuta je Skupština opštine Budva, a ne Opština Budva.

"Kao što se može vidjeti iz dopisa, Ministarstvo ekonomskog razvoja ukazalo je na niz nepravilnosti u radu TOB i to u pogledu neblagovremenog raspisivanja izbora za članove Skupštine TOB-a, kao i povrede prilikom zakazivanja sjednice Skupštne TOB, koju je sazvao i kojom je predsjedavao predsjednik Opštine Budva. Takođe, nesumnjivo je utvrđeno da Statutom TOB propisane kao obavezne redovne sjednice Skupštine TOB, za čije sazivanje je bio odgovoran predsjednik Skupštine TOB, u prethodnom periodu nijesu održavane. Budući da je Izvršni odbor 02.04.2021. godine donio Odluku o raspisivanju izbora za članove Skupštine TOB-a, koja je upućena predsjedniku na dalje postupanje, postavlja se pitanje šta je sprječavalo predsjednika da postupi po njoj", pita je Liješević.

Kako ističe, jednao od značajnih nepravilnosti na koje je ukazano je neusklađenost Statuta sa Zakonom o turisitičkim organizacijama.

"Javnosti na uvid dostavljam dopis upućen predsjedniku Opštine dana 15.10.2019. godine u prilogu kog je dostavljen predlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta TOB-a, na dalju proceduru, a koji je trebao biti usvojen na sjednici skupštine TOB-a prethodnog saziva. Kao što su dostavljene desetine dopisa u zadnje tri godine oko sazivanja skupštine koji su ignorisani od predsjednika. Javnost koja je zainteresovana uviđa ko jeste ili nije postupao u skladu sa svojim propisanim obavezama, te shodno tome treba i da odgovara. Budući da je članom 13. Zakona o turističkim organizacijama propisano da uz saglasnost Skupštine opštine, Skupština turističke organizacije donosi Statut, te da predsjednik saziva Skupštinu i predsjedava istom, valjda je jasno na čije propuste, činjenja ili nečinjena Ministarstvo ukazuje", navodi Liješević u reagovanju.

Ona je dostavila i zahtjev Nadzornog odbora za sazivanje sjednice upućen predsjedniku i podsjeća na član 15 Poslovnika o radu Skupštine TOB-a kojim je propisano da je predsjednik dužan da sazove sjednicu na zahtjev Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i najmanje 10 predstavnika u Skupštini.

"I ovaj zahtjev Nadzornog odbora kod Predsjednika nije naišao na ikakav odgovor ili radnju", istakla je Liješević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније